Ponykampen

Ponykamp

De maneges in Nederland waar Simbo voor de ponykampen mee samenwerkt, zijn allemaal voorzien van het FNRS-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Als een manege in het bezit is van dit keurmerk, ben je er zeker van dat het een kwalitatief goede manege is, waar veilig en goed gewerkt wordt.

Tijdens een ponykamp ben je uiteraard veel op de manege te vinden. Gemiddeld besteed je zo'n 2 tot 3 uur per dag aan de verzorging van de pony's en paarden. Je gaat ze borstelen, de hoeven uitkrabben, de manen vlechten en natuurlijk opzadelen. Als je dat gedaan hebt, kan je gaan rijden, gemiddeld zo'n 1,5 tot 2 uur per dag, afhankelijk van de locatie van het ponykamp. Tijdens het ponykamp krijg je goede en gevarieerde lessen op je eigen niveau. Als je nog nooit hebt paardgereden leer je om te stappen en te draven en oefen je het rijden van figuren, zoals een volte of een gebroken lijn. Kan je al paardrijden, dan kan je tijdens je ponykamp gaan galopperen of een keer een sprongetje maken. 
Bij de meeste ponykampen ga je ook één of meerdere buitenritten maken. Je rijdt door de bossen of over het strand, afhankelijk van de locatie. 
Tijdens de ponykampen in het buitenland maak je vooral veel buitenritten en voor deze vakanties is het dan ook belangrijk dat je al ervaring hebt met paardrijden.

 


 • Meivakantie Ponykamp Bergeijk 10-13

  Meivakantie Ponykamp Bergeijk 10-13

  10 - 13 jaar - 3 en 5 dagen - Mei en herfstvakanties - Bergeijk

  Ga mee paardrijden tijdens de meivakantie!

  Info & Boek
  Vanaf 265
 • Jumper

  Jumper

  10 - 13 jaar - 4 en 7 dagen - Ponykampen - Wekerom

  Dit zomerkamp staat helemaal in het teken van paardrijden. Je krijgt veel les, bent bezig met de verzorging van de paarden en leert misschien wel...

  Info & Boek
  Vanaf 305